Transition Town Vollenhove – junior!

Twee zaterdag ochtenden in de maand organiseert Transition Town Vollenhove het nieuwe project “Natuureducatie voor kinderen”.

De aftrap was 6 september jl.: de eerste activiteit voor de kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 van de basisscholen in Vollenhove. Er hadden zich 22 kinderen opgegeven, waaronder een compleet kinderfeestje.

Het prachtige park van Vollenhove vormde een dankbare locatie in de zoektocht naar spinnenwebben en takjes voor de spinnenspiegels. De kinderen maakten zelfs inventief gebruik van zwerfafval. In en rond het park hebben de kinderen ook een geluidsplattegrond getekend. Hierbij werd aanspraak gemaakt op hun richtingsgevoel en voorstellingsvermogen. Alles wat ze hoorden, moest namelijk getekend worden.

Tussen de bedrijvigheid door was er gelegenheid voor spelletjes als boomtikkertje en de menselijke knoop. En ook de ranja met een koekje werden niet vergeten.

De ochtend werd besloten met een quiz, waarna iedereen het erover eens was: dit willen we vaker doen! Ook naderhand bleek uit reacties van ouders, dat de kinderen tijdens het buitenspelen creatiever waren.

De 3e zaterdag van de maand (20 september) is voor de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Zij kunnen zich opgeven via school. Vrijwilligers voor deze activiteiten zijn altijd welkom! Zij kunnen contact opnemen met Nynke Pieters, 06 27 37 57 47.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *