Stichting Transition Town Vollenhove is een feit!

Op 22 juni 2016 zijn Tineke, Marja en Christiane samen met een groep enthousiaste vrijwilligers en onze vertrouwde en zeer gewaardeerde Marjolein Lolkema bij mevr. Joke Schippers-Schrijvers van Notariskantoor Peter Prummel geweest voor het ondertekenen van de akte.

Stichting Transition Town Vollenhove is een feit!

Onze hartelijk dank voor hen, die dit mogelijk hebben gemaakt!!!

Foto’s door Marjolein Lolkema

Voor Transition Town Vollenhove was het vandaag, woensdag 22 juni 2016 een feestelijke dag. “We zijn ruim drie jaar geleden gestart en vanaf vandaag willen we Transition Town Vollenhove professioneler aanpakken. Daarom willen we graag dat Transition Town een stichting wordt.” Vrijwilligers van Transition Town Vollenhove waren daarom bij notariskantoor Peter Prummel in Emmeloord om de akte te ondertekenen. Ze deden dat met Joke Schippers van notariskantoor Peter Prummel.

Met het ondertekenen van de akte is Stichting Transition Town Vollenhove een feit. “We zijn nu al ruim drie jaar bezig om mensen bewust te maken dat er ook andere mogelijkheden zijn. Eigenlijk zijn we voortdurend bezig met omdenken. Hoe kan iets ook anders. Zo vinden we het heel belangrijk dat we niet meer individueel aan de slag gaan, maar juist met elkaar.”

Er is nogal het beeld dat Transition Town een echt grijze wollen sokken organisatie is. “Dat lijkt misschien, maar we zijn het niet. We willen vooral heel nuchter praten en denken over mogelijkheden.” Als er voorbeelden genoemd worden van activiteiten waar ze nu mee bezig zijn, moeten de dames (waar zijn de heren eigenlijk) ook wel weer heel erg lachen: “Ja, oké, wij maken heel smakelijke gerechten van iets als brandnetels, terwijl de meeste mensen brandnetels maar akelig vinden.” Dankzij hun permacultuur tuin zijn de vrijwilligers veel bezig met lekkerheden uit de tuin. Wat te denken van ‘glühwein jam’! “Wie eenmaal deze jam heeft geproefd, raakt er echt verslaafd aan!”

Na ruim drie jaar is het dus tijd om de organisatie wat professioneler op de kaart te zetten. “We zijn wel eens middelen mis gelopen, omdat niemand van ons een officiële rechtspersoon voor Transition Town Vollenhove was.”

In de akte is opgenomen dat Stichting Transition Town Vollenhove als doel heeft om na te denken over een duurzamere en veerkrachtige samenleving. Het verzamelen en het delen van ieders gezamenlijke kennis is hierbij belangrijk.

Tijdens het doornemen van de akte door Joke Schippers en het afvinken van de laatste vragen werden Tineke Filarski (voorzitter), Marja Geerdink (secretaris) en Christiane Gathmann (penningmeester) officieel benoemd tot bestuursleden van de stichting. Daarna werd een toost uitgebracht op Transition Town. Wie tijdens het toosten eens naar de vrijwilligers keek, zag daar nu eens geen groepje grijze wollen sokken figuren, maar mensen van vlees en bloed, die trots zijn op wat ze hebben bereikt, genieten van het leven en vooral een positieve blik op de samenleving hebben.

Bijdrage uit ‘De Brederwiedekrant’ door Marjolein Lolkema (www.brederwiedekrant.nl/51406.html)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *