Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven.

Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeentehuis het voorstel nog eens goed onder de aandacht gebracht en de noodzaak ervan duidelijk gemaakt. Zonder bewustwording zal namelijk geen van de andere voorstellen die zijn ingediend om Steenwijkerland Energieneutraal te maken, echt voeten in de aarde krijgen.

De verbinding met Stichting Transition Town Vollenhove is gauw gelegd voor de insiders. Sinds juni 2013 is hier een groep burgers een initiatief begonnen om een meer bewuste leefwijze te stimuleren. Door op markten te staan, open avonden te geven over allerlei actuele onderwerpen en workshops te geven. Maar ook door mensen te laten zien en proeven wat het verschil is tussen groente uit een potje of vers van het land. Met de Permacultuur Tuin wil men inspireren en stimuleren zodat meer mensen zelf groenten gaan verbouwen en kennis laten maken met de geneeskrachtige werking van wilde kruiden en de zogeheten vergeten groenten.

Voor de mensen van de G1000 Werkplaats Bewustwording paste het heel goed bij het hele proces. Het eten uit de natuur tijdens de door Transition Town georganiseerde Vuur en Soep was voor alle leden boven alle verwachting. Het was een aangename verrassing om te ontdekken dat je soep kunt maken van brandnetel, Oost-Indische kers, zevenblad, paardenbloemblad en Nieuw-Zeelandse spinazie. En dat allemaal uit eigen tuin. Ook de pesto die gemaakt was van zevenblad viel erg in de smaak.

Zelfs de jeugd heeft zich prima vermaakt.

 

Meer weten over de Permacultuur Tuin?
mail info@transitiontownvollenhove.nl
www.transitiontownvollenhove.nl

Meer weten over de G1000 Steenwijkerland?
www.G1000Steenwijkerland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *