Wanneer voel jij je gezien?

Dag van de Dialoog Steenwijk op 8 november 2018

Een creatieve samenvatting van deze bijeenkomst

Op 9 verschillende locaties in Steenwijk waren groepen mensen bijeengekomen  om een dialoog aan te gaan over het onderwerp Elkaar Zien. In totaal ruim 90 mensen deden mee aan deze dag, uit verschillende culturen en plaatsen binnen de gemeente Steenwijkerland. Na afloop mocht iedereen op een creatieve manier uiting geven aan de gesprekken die hadden plaatsgevonden.

Tijdens een gezellige en smakelijke soep maaltijd, kwamen gesprekken op gang. Wanneer voelt iemand zich gezien, of misschien alleen bekeken en niet gehoord? Zorg je er zelf genoeg voor dat je gezien wordt? Of ben je pas gekend als je gezien en gehoord wordt? Verrassend waren de interacties tussen jongeren en ouderen, als je op de social media veel bekeken en geliked wordt, wordt je dan ook wel echt gezien? Gezien worden geeft ook een andere kijk op jezelf. Een ander kan je een spiegel voorhouden. Iemand zei “een blinde heeft me leren zien”, een ander:  “ik voel me gezien als ik van iemand een glimlach terug krijg”. Zo ervaart ieder dit op een eigen manier.

Kijken is wat anders dan zien en bekeken worden is niet hetzelfde als gekend of gehoord worden. Een mooi onderwerp waar je urenlang over in dialoog kunt gaan.

Als Stichting Transition Town Vollenhove staan wij achter het doel van deze avonden en zijn we graag van de partij. Namelijk dat deze ontmoetingen leiden tot nieuwe energie en ideeën: wat kunnen we doen om onze samenleving iets beter te maken? www.dagvandedialoogsteenwijkerland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *