de Tuin

Knoflook de grond in – 22 november 2019

Eindelijk! De knoflook is de grond in.
Het had wat voeten in de aarde voordat de tenen de grond in konden.

De tuin was na al die regen zo nat dat het wachten was op een wat drogere periode.
En ja hoor, vrijdag 22 november s ’middags bij een lekker zonnetje zijn er vier soorten knoflook geplant. Voor diegenen die benieuwd zijn wat er de grond is ingegaan: Germidor, Vallelado, Purple Haze en Morado. 
De winteruien, Radar, zijn 1 november de grond ingegaan. Tijdens een miezerbuitje maar de dagen ervoor was het wel droog. Om al die nattigheid te slim af te zijn werden de uien geplant in het bonenhuis. De courgettes, pompoenen en bonen waren al geoogst dus er was ruimte genoeg. Tijdens het planten zaten we lekker droog onder het zeil dat er een paar dagen later weer af is gehaald. 
Totdat koning winter serieus huis komt houden in de tuin zijn er voor het team nog genoeg werkzaamheden. Daarover later meer!

Kweeperen-Proeverij op 19 oktober 2018

Er gebeurt nog van alles op de tuin zo aan het einde van het seizoen.

Najaar 2018

De vuurplaats is gereed.

Voorjaar/zomer 2018


Op 21 oktober 2017 was de laatste cursusdag van de cursus “Permacultuur in de praktijk”. Bekijk hier een kleine compilatie van deze dag.


Open Dag op 10 juni 2017


Zo ligt de tuin er half juni 2017 bij. Er wordt al volop geoogst.

Kom kijken van deze pure producten van eigen bodem.

Met speciale dank aan Philip Friskorn (Sky Lark Productions)


Op 13 december 2016 heeft Willemieke de Haan (studente biologie) in het kader van haar Minor Big History & Duurzaamheid een bezoekje gebracht aan de permacultuurtuin en daarover het volgende verslag gemaakt:

Verslag Permacultuurtuin


Sinds eind juni 2015 wordt er volop geoogst op de tuin. Voor een schappelijke prijs kun je heerlijke biologische producten kopen. Zo zijn er de peultjes, de andijvie en de bieten te koop. Op dinsdag en vrijdag ochtenden kun je je eigen producten uitkiezen en kopen.

Op 12 juni 2015 was de officiële opening van de Beleeftuin.


In de zomer van 2014 is Transition Town Vollenhove op het moestuincomplex gestart met het neerzetten van een gedoneerde kas en makkelijke moestuinbakken, waarvan ook het hout gesponsord is.

De tuin wordt volgens de principes van ‘permacultuur’ onderhouden.

Wil je meer weten over de tuin of de manier van tuinieren neem gerust contact op met Marja, Ilja of mail ons: info@transitiontownvollenhove.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *